Санепідемстанція обстежує шкільні їдальні Франківська

Івано-Франківська СЕС проводить планові перевірки навчальних закладів міста з метою виявлення порушень у сфері учнівського харчування.

За словами головного санітарного лікаря міста Миколи Недоступа, на сьогодні перевірено 35 закладів освіти, а це - і школи, і школи-інтернати, і дитсадки, із більше 70.

Фактів грубих порушень не виявлено, але вони, все ж, мають місце.

"Протоколи є, але їх мало, - каже Микола Недоступ. - У порівнянні з минулим роком ситуація набагато краща. Причина в тому, що ми хоч якось можемо котролювати та впливати на приватних підприємців, які обслуговують шкільні їдальні".

За словами головного санітара міста, перевірки триватимуть до кінця року.

"У 2010 році ще не було випадків, щоб у дітей крали калорії, - каже Микола Недоступ. - Але якогось злісного порушника ми виявимо безперечно".

До речі, останнім часом зростають нарікання батьків дітей, які навчаються у ЗОШ №22. За повідомленнями, які отримала "Малакава" ще буквально минулого тижня дітей зазвичай годували вареним горохом, а школярі початкових класів масово відмовлялися від харчування, пивши в шкільній їдальні лише чай.Ситуація цього тижня у ЗОШ №22 змінилася на краще. Очевидно, вона пов'язана із перевірками шкільних їдалень.
Леся, 23.09.2010 15:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини