За вимагання хабара СБУ затримала начальника відділу внутрішньої безпеки податкової

20 вересня співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області у різних районах області провели два одночасних затримання за підозрою у вимаганні і одержанні хабара.

Зокрема, за вимагання хабара у сумі 1 тисяча доларів США було затримано начальника відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Івано-Франківській області. Варто наголосити, що регіональні відділи внутрішньої безпеки при Державній податковій адміністрації, підпорядковуючись безпосередньо ДПА в м. Києві, покликані боротися з корупцією у лавах податківців.

Однак начальник відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Івано-Франківській області, всупереч не лише власним посадовим обов’язкам, але й Кримінальному Кодексу України, вимагав хабара за те, що не ініціюватиме проведення додаткової перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства в місті Долина, на якому підлеглі йому співробітники податкової виявили порушення.

Іще одним виявом “вдячності” з боку керівництва за не проведення перевірки повинне було стати просування по посаді сестри податківця, працівниці цього ж підприємства.

Одержати хабара у сумі 8 тисяч гривень від жертви вимагання обережний податківець доручив своїй сестрі. Саме у момент, коли вона отримала чималу пачку купюр, її також затримали співробітники СБУ.

Кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне  становище, поєднане з вимаганням) порушив безпосередньо прокурор області, оскільки співробітник ВВБ при ДПА одночасно є депутатом Бердичівської районної ради Житомирської області. За злочин, у скоєнні якого він обґрунтовано підозрюється, законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підозрюваного у хабарництві співробітника податкової затримано у порядку ст. 115 КПК України.

 

Прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області

Леся, 22.09.2010 17:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини