Якщо законопроект «Про мови в Україні» буде прийнято, УНП ініціюватиме акції спротиву — Чуйко

Івано-Франківська обласна організація Української Народної Партії падала заяву щодо двомовності, в якій розглядає законопроект "Про мови в Україні", як замах на Конституцію України та державний суверенітет і спробу посіяти розбрат серед населення.

 

"Ми не бачимо мовної проблеми в Україні, яка б потребувала прийняти цей закон. Даний законопроект знівелює значення української мови", - розповів голова Івано-Франківська обласна організація УНП Дмитро Чуйко.

 

 

Обласна організація УНП вимагає від керівництва Верховної Ради негайно зняти з розгляду парламенту антиукраїнський законопроект, який як зазначено в заяві "всупереч чинній Конституції, передбачає надання російській мові під виглядом регіональної фактично статусу другої державної мови на рівні української".

 

"Якщо даний проект буде прийнято, то Івано-Франківська обласна організація УНП на всеукраїнському рівні буде закликати до акцій спротиву і, можливо, буде подавати оскарження до Верховного та Конституційного Суду", - повідомив Дмитро Чуйко

 

 

Лілія Горковенко

Леся, 22.09.2010 12:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини