Прийнято план дій з порятунку ринкової галузі - профспілки

Сьогодні, на своєму першому засіданні, Координаційна рада працівників ринків України прийняла План дій щодо вирішення критичної ситуації, яка склалася у секторі ринкової  торгівлі країни, повідомляє прес-служба НФПУ.

Як наголошує лідер НФПУ Мирослав Якібчук, у найближчі півроку від 1 млн. 88  тис. до  1,6 млн. українців можуть втратити роботу, якщо ситуація на ринках країни не зміниться.

«На нинішньому етапі ринки є важливою системоутворюючою складовою української економіки. Тільки за офіційними даними ринки України забезпечують понад третину всього торговельного кругообігу країни та понад 60-85% надходжень до місцевих бюджетів. Три українських ринки входять до числа 50-ти найбільших оптово-роздрібних ринків світу. Крім того, для більшості населених пунктів ринки є головним містоутворюючим чинником», - підкреслює Якібчук.

За словами Секретаря Координаційної ради працівників ринків України Володимира Мартиненка, в допомогу підприємцям найближчим часом буде створено всеукраїнську «гарячу лінію», юристи якої оперативно надаватимуть консультації, та видано методичний посібник рекомендацій із захисту прав та інтересів тих, хто працює на ринку.

«Протягом серпня місяця в областях відбудеться обговорення Проекту Податкового кодексу, Закону про обов’язкове пенсійне забезпечення, Закону про внутрішню торгівлю та Закону про ринковий нагляд і контроль. Напрацьовані ініціативи будуть узагальнені робочими групами Координаційної ради, після чого ми направимо їх Президенту України, Прем’єр-міністру та до відповідних профільних установ. Залежно від того, як відреагує влада, буде прийнято рішення про проведення організованих масових акцій», - додає Мартиненко.

Як повідомлялося раніше, 19 липня в Одесі відбувся Надзвичайний з’їзд працівників ринків України, який об’єднав представників ринків з 22-ох областей України. Його учасники виступили зі спеціальним зверненням до Президента України та Прем’єр-міністра, в яких наголосили, що подальше ставлення громадян України до влади буде визначатись значною мірою тим, як ставиться влада до захисту малого і середнього бізнесу, значна частина якого сконцентрована на ринках України. На з’їзді також було обрано Координаційну раду, якій було доручено розробити та оприлюднити план радикальних заходів щодо захисту прав працівників ринків в містах України.

Леся, 02.08.2010 18:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини