Франківські комунальники боряться із борщовиком

  "Бій борщовику!", -  так говорять франківські комунальники, які вже вдруге за літо косять небезпечну рослину під дуже смачною назвою борщовик. Також кажуть, що погода у місті сприяє надактивному росту та розповсюдженню цієї рослини.

"Ця отруйна рослина росте обабіч дамб та річок, висотою майже два метри. Ми вже вдруге цього літа боремося із цією рослиною. Косимо усі участки, які закріплені за нашим підприємством, тобто -  це дамба річки Бистриця Солотвинська, вулиці Івасюка та Надрічна. Дуже часто випадають дощі і дуже багато треба косити. І я бачу, що вже втретє треба братись за косарку" - повідомив начальник ДРЕУ Володимир Юсипів.

Зазначим, що ця "чудо - рослина" викликає не тільки опіки, а й шкодить на дихальні органи.

Зауважимо, що опіки від борщовика потрібно промивати водою та протирати обліпиховим маслом. А от накладати пов'язки не варто, аби не перетиснути рану. Також, якщо ви відчуваєте проблеми із дихальними органами, то не варто займатись самолікуванням. При важких подразненнях слід одразу звертатися до лікарів, котрі спеціалізуються на опіках - комбустіологів та педіатрів.

Леся, 02.08.2010 14:26



Вибір редакції

Найпопулярніші новини