Заява Івано-Франківської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»

Шановні краяни!

 

Через два роки лихо знову спіткало Галичину, Буковину та інші області України – внаслідок проливних дощів, злив підтоплено, зруйновано сотні будівель, селянських садиб, дороги.

 

В липневі дні повені 2008 року в західних областях України за ініціативою Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Верховна Рада України на позачерговому засіданні виділила з Державного бюджету безпрецедентні кошти для компенсації втрат потерпілим – 4,1 млрд. грн., з яких 1,41 млрд. грн. отримала Івано-Франківщина. Вони пішли на відбудову зруйнованих селянських будівель, шкіл, лікарень, дитсадків, будинків культури, мостів, доріг, берегоукріплень, компенсацію втрат продукції з присадибних ділянок, фермерським господарствам, підприємцям. Президент України В. Ющенко, Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко, міністри демократичного уряду оперативно реагували на критичну ситуацію на місцях, вживали належні заходи для надання допомоги людям, дбали про здоровя родин, матеріально допомагали кожному постраждалому.

 

Зовсім інша реакція на сьогоднішнє лихо людей у нинішньої влади - коаліції у Верховній Раді України, Президента В. Януковича, уряду Азарова, які напередодні президентських виборів обіцяли «почути кожного», а зараз не хочуть чути навіть потерпілих людей про їхні проблеми. Замість того, аби приїхати у підтоплені області та райони, взяти особисте керівництво штабами щодо врегулювання ситуації, надання допомоги та подолання наслідків стихії Янукович з Азаровим та коаліцією в ці дні за державні кошти святкують в курортно-заповідних лісах Київщини на вкраденій в держави базі «Межигір’я» 60-річний ювілей гаранта Конституції. Простих людей заливає брудна водна стихія, а вони по горло заливаються дорогоцінними елітними коньяками, марочними винами з підземних сховищ країни, закусуючи заморськими делікатесами, придбаними за валюту. В той же час, для потерпілих від водної стихії немає грошей на солярку та бензин для рятувальної техніки, будматеріалів, тощо. Усі витрати на ліквідацію наслідків повені покладаються виключно на куці місцеві бюджети, практично рятування здійснюється за кошти самих потерпілих.

 

І це не дивно, бо, на жаль, саме таку владу отримав український народ, в тому числі й галичани, які на 90% на Президентських виборах не підтримали Януковича та його команду, яка сьогодні грабує, руйнує Україну, її суверенітет, територіальну цілісність.

 

Добре запам’ятаймо це.

 

 

12 липня 2010 року.

Леся, 12.07.2010 18:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини