Припинення дощу дає надію на повернення світла в оселі постраждалих від повені — «Прикарпаттяобленерго»

Покращення погодних умов дає енергетикам можливість прискорити відновлювальні роботи в електромережах Івано-Франківської області. Адже через підняття рівня води у річках та затоплення значних територій енергетики ВАТ «Прикарпаттяобленерго» були змушені знеструмити енергетичні об’єкти, які опинилися у воді. Так із 162 трансформаторних підстанцій, що станом на 9 годину ранку 9 липня перебували без напруги, близько 60 були вимкнені з метою гарантування безпеки людей. Тож їх повторне підключення залежить від темпів спадання води. Це стосується населених пунктів Снятинського, Тлумацького, Галицького районів та окремих мікрорайонів Івано-Франківська.

 

На місці пошкоджень електромереж, які не підтоплені, працюють бригади ВАТ «Прикарпаттяобленерго». До кінця дня планується відновити електропостачання у Чукалівці та Єзуполі, що поблизу обласного центру, у Пістині та Розтоках Калуського району та Устеріках Верховинського району тощо.

 

Поряд з цим є низка населених пунктів, куди неможливо дістатися: дороги розмиті, території підтоплені. Тож терміни відновлення електропостачання у селах Зелене, Черник, Максимець, Бистрець та Пасічна Надвірнянського району, Мукиличин і Делятин Яремчанської міськради, Ясенів Верховинського району, Бабин і  Вербовець Косівського району та інших поки що не визначені. Заручившись підтримкою місцевих громад та підрозділів МНС, бригади енергетиків шукають обхідних шляхів.

 

Енергетики тримають ситуацію під контролем і ще раз нагадують споживачам про необхідність суворого дотримання правил безпеки в електроустановках в умовах повені.

 

  Відділ інформаційної політики ВАТ «Прикарпаттяобленерго»

Леся, 10.07.2010 15:10



Вибір редакції

Найпопулярніші новини