Жителів Опришівців та Вовчинців можуть відселити. В окремих будинках стояла вода по пояс — Щочкін

Якщо вода на обох Бистрицях буде й надалі підійматися, то можливе відселення людей із Вовчинців та Опришівців.

 

Про це «Малакаві» повідомив начальник управління із надзвичайних ситуацій МВК Юрій Щочкін.

 

«Почали стрімко підніматися ріки. Зараз їх рівень близький до рівня, який був у 2008 році, — каже Юрій Щочкін, — По Вовчинцях та Опришівцях є вірогідність евакуації населення».

 

За словам Юрія Щочкіна, усі мости міста знаходяться у належному стані, тому небезпеки для руху по ним, як пішоходів, так і автомобілів наразі, немає.

 

«Через сильні дощі місто дуже потерпіло. Каналізація просто не витримала такої кількості води. Дуже багато вулиць були підтопленими, — говорить Юрій Щочкін, — Вулиця Надрічна була повністю перекрита, адже вода там подекуди доходила й до житлових будинків. В Опришівцях теж дуже складна ситуація. Там водяний потік із аеропорту тік у Бистрицю просто через людські двори. В окремих будинках стояла вода по пояс, десь вона сягала 70 сантиметрів».

 

Юрій Щочкін каже, що зменшення тиску води у водопроводі міста - це вимушений захід.

 

«Ми зранку хотіли узагалі припинити подачу води, але, зрештою, вирішили тільки зменшити тиск у водогонах для того, що зменшити навантаження на каналізаційну систему Івано-Франківська, — зазначив головний МНСник міста. Зараз ситуація дещо стабілізувалася, але ми готові до всього».

Леся, 08.07.2010 19:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини