Прикарпаття: 40 населених пунктів в наслідок дощів опинилися повністю без світла

Сильні зливи, що тривають на Прикарпатті, спричинили знеструмлення низки населених пунктів Івано-Франківської області. Станом на 9 годину ранку 8 липня повністю без світла опинилося 40 населених пунктів та ще 11 – частково. Для ліквідації аварійних вимкнень спрямовано понад 20 бригад ВАТ «Прикарпаттяобленерго», які, незважаючи на дощ, вирушили для відшукання місць пошкоджень електромереж.

 

Від проливних дощів, що розпочалися ще напередодні, найбільше постраждали мешканці Рожнятівського району (села: Ясень, Сливки, Кузьмінець, Осмолода, Гриньків, Слобода Небилівська, Красне, Петранка, Вільхівка, Рошняти, Слобода Рівнянська та частково: Небилів, Вербівка, Рівня), Верховинського району (села: Рівня, Стебні, Довгопілля, Устеріки Криворівня, Бережниця, Буковець, Черетів) та Долинського району електромереж (села: Тисів, Бубнище, Паляниця, Козаківка, Сукіль, Кальна, Танява і частково місто Болехів).

Особлива ситуація склалася у Снятинському районі, де підтоплено окремі села, зокрема Джурів та Новоселиця, а також у Яремчанській міськраді, де водою змило перехід повітряної лінії на Заріччя (Делятин).

 

Оперативно-виїзні бригади та інші задіяні підрозділи працюють у всіх районах області над відновленням електропостачання. Однак терміни виконання робіт залежать від погодних умов: дощі, які не припиняються, подекуди не лише унеможливлюють чи утруднюють виконання завдань, але й спричинюють нові аварії.

 

Для відновлення електропостачання постраждалих районів у ВАТ «Прикарпаттяобленерго» є достатній аварійний запас матеріалів, забезпечення персоналом, технікою та спецмеханізмами. За потреби, налагоджується співпраця із підрозділами МНС, владними структурами,місцевим населенням.

      

  Відділ інформаційної політики ВАТ «Прикарпаттяобленерго»

old_editor, 08.07.2010 14:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини