Дністер піднявся на чотири метри в районі Галича, існує ймовірність підтоплення житлових будинків в найближчий час — Атаманюк

За одну добу на Прикарпатті випала місячна норма опадів

 

Про це «Малакаві» розповіла керівник відділу гідрометзабезпечення МНС в області Тетяна Атаманюк.

 

«За 24 години в області випало від 50 міліметрів опадів до 124, — каже Тетяна Атаманюк, — Якщо говорити в процентному відношенні, то це 109 % місячної норми».

 

За словами Тетяни Атаманюк, існує можливість підтоплення житлових будинків в басейнах деяких річок.

 

«Дністер піднявся на чотири метри в районі Галича, існує ймовірність підтоплення житлових будинків в найближчий час. Вода поки не спадає, а в районі Нижніва навпаки - продовжує рости. На Лукві в районі Боднарова вода вийшла на заплави, — говорить Тетяна Атаманюк, — Щодо Івано-Франківська, то рівень підняття води на Бистриці Солотвинській сягнув 3.5 метрів. Вода вийшла на заплаву. Підтоплені господарські будівлі. Вода поволі підходить до житлових масивів. В Черніїві Бистриця Надвірнянська піднялася на 2.64 метри, вихід води на заплаву прогнозується незабаром. В Тисмениці ріка Ворона піднялася на 2.30 метра, підтоплені житлові будинки».

 

Тетяна Атаманюк відзначила, що у верхівях Прута вода починає спадати.

 

«Прут піднявся на 3.39 метра, проте у верхів’ях вода уже спадає. Це ще не відчувається нижче за течією. Примірок в Кутах та Коломиї вода продовжує підніматися та виходиnи на заплави», — зазначила Тетяна Атаманюк.

old_editor, 08.07.2010 17:14



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини