У Франківську відкрився новий сайт. Ми поки єдині в Україні, хто підняв планку віртуального туру до такої висоти — Овчар

Сьогодні відбулася презентація проекту культурно-історичного веб-сайту «Станіслав: віртуальний Івано-Франківськ».

За словами кураторів проекту, це унікальний для Прикарпаття та усієї України мультимедійний проект, що створений за допомогою передової інтерактивної технології віртуальних сферичних панорам.

Говорячи простіше, тепер сидячи за комп’ютером, можна здійснити 3D мандрівку містом. До того ж, до панорам, а їх на сайті 248, є краєзнавчі довідки.

«Роботу над сайтом ми розпочали ще у березні 2008 року, — говорить керівник проекту Денис Овчар, — За цей час ми відзняли 16 гігабайтів фотоматеріалу, з яких створено 248 панорам, що пов’язані між собою. Оглядаючи такі панорами, можна побачити повну сферу довколишнього світу — 360 градусів по горизонталі та 180 по вертикалі. Кожне зображення можна і приблизити чи віддалити, змінити кут огляду».

За словами ініціаторів проекту, сайт буде доповнюватися новими матеріалами постійно.

«Ми і надалі будемо працювати над розширенням контенту сайту. Додамо ще більше краєзнавчих довідок, — говорить Денис Овчар, — Узагалі, ми поки єдині в Україні, хто підняв планку віртуального туру до такої висоти. Це — туристичні листівки 21 століття».

Щодо коштів витрачених на розробку та запуск проекту, то Денис Овчар зазначив, що лише одна панорама коштує вісімдесят доларів США.

«Ну, ми працювали над проектом у вільний час, зарплати собі не платили. Якщо говорити про вартість сайту в цілому, то на сьогодні вона орієнтовно складає десять тисяч євро», — зазначив Денис Овчар.

old_editor, 02.07.2010 08:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини