Всеукраїнський сайт про дітей-сиріт не обов'язково відіграє позитивну роль у житті дітей — служба у справах дітей

Нещодавно розпочав свою роботу всеукраїнський сайт про дітей-сиріт, де розміщатиметься інформація про дітей України, які піддаються усиновленню. Як відомо, на сайті будуть розміщені й фото дітей.

Івано-Франківська служба у справах дітей розповідає, що безпосередньо у них уже є схожий сайт закритого типу про дітей-сиріт.



«Цей сайт не є доступний загалу. Проте, ми переконані, що батьки, які зважилися на такий крок, обов'язково прийдуть у відповідну службу й особисто ознайомляться з характеристиками дітей, що підлягають усиновленню»
, — розповідає Ірина Дутчак, заступник начальника служби у справах дітей.

Служба у справах дітей дотримується чіткої позиції стосовно того, що перш ніж розміщати фото та інформацію про дитину, яка підлягає усиновленню, необхідно поспілкуватися з дитиною та отримати її згоду. Не кожна дитина може піти на таке, адже такий сайт розповість про неї на усю країну, що може потягнути за собою непередбачувані наслідки.

«Якщо після Нового року наша служба визначить, що ми прийматимемо участь у проекті, то розміщення інформації про дітей-сиріт на сайті буде здійснюватися виключно за їх згодою», — зауважила Ірина Дутчак.

Так, на сьогодні у службі в справах дітей зареєстровано 40 дітей, що підлягають усиновленню.

old_editor, 28.12.2009 15:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини