У ВАТ «Оріана» введено процедуру санації

Господарський суд Івано-Франківської області своєю ухвалою від 16 червня запровадив процедуру санації ВАТ "Оріана" (м. Калуш) та призначив керуючим санацією арбітражного керуючого Тетяну Володимирівну Тодарчук. Її кандидатуру на цю посаду попередньо було одноголосно погоджено на засіданні комітету кредиторів ВАТ "Оріана", що відбулося 7 червня. Про це повідомила начальник юридичного відділу Калуської ОДПІ Олеся Коваленко.

Згідно з чинним законодавством України, з моменту введення процедури санації усі інші органи управління цим акціонерним товариством припиняють свої повноваження. Нагадаємо, що ВАТ "Оріана" з 2002 року перебувало в процедурі розпорядження майном, а обов’язки голови правління цього підприємства донедавна виконував розпорядник майна В. Рибачук.

За словами Олесі Коваленко, керуючий санацією ВАТ "Оріана" Тетяна Тодарчук, згідно з вищезгаданою ухвалою Господарського суду, повинна у двомісячний термін забезпечити розробку проекту плану санації. До затвердження його Кабінетом міністрів України цей документ має бути розглянутий та погоджений комітетом кредиторів ВАТ "Оріана", Фондом держмайна України, міністерствами промислової політики, економіки та іншими центральними органами виконавчої влади.

О. Коваленко також повідомила, що процедура санації ВАТ "Оріана" передусім покликана відновити платоспроможність підприємства.

Василь Ткачук

old_editor, 21.06.2010 15:47



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини