Можна побудувати невеликі гідроелектростанції на ріках, і це дасть нам, крім запобігання повеней, ще й електроенергію— Вишиванюк

Будівництво гідроелектростанцій на ріках Прикарпаття дозволить забути про проблему повеней назавжди.

Таку заяву зробив сьогодні голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк на зустрічі із журналістами.

«Разом із Радою Європи розглядається питання про використання величезної кінетичної енергії води під час повеней на наших річках, — говорить Михайло Вишиванюк, — Зараз ми робимо нерозумно - витрачаємо багато коштів на ліквідацію наслідків повеней, тоді, як тих наслідків може не бути, бо ми витратимо кошти саме на запобігання їм. Можна побудувати невеликі гідроелектростанції на ріках Прикарпаття і це дасть нам, крім запобігання повеней, ще й електроенергію».

Михайло Вишиванюк каже, що є невелика група ентузіастів, яка готова узятися за цей проект.

«Він є довготривалим проектом, але, безперечно, потрібним з усіх сторін, — зауважив губернатор, — Але на реалізацію цього проекту потрібні значні кошти. Ми будемо підтримувати внесення цього проекту до свого першочергового будівництва».

Ще один проект, на важливості якого наголосив Михайло Вишиванюк - це транскордонна магістраль від Балтійського моря до Чорного, яка пролягатиме по території області.

«Ми підтримаємо цей проект однозначно, адже він принесе нам додатковий прибуток, — каже губернатор, — Ця магістраль потрібна усім - і нам, і Європі, адже вона значно скоротить шлях від портів Чорного моря до Європи».

old_editor, 04.06.2010 22:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини