Опалювальний сезон закінчився, а проблеми залишилися

Вчора на колегії ОДА було підведено підсумки минулого опалювального сезону та обговорено питання, які потребують негайного вирішення.

Основними проблемами, які залишилися після закінчення опалювального сезону в області, є нестабільність роботи деяких підприємств паливно-енергетичного комплексу. Як зазначив Олег Білоус, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, невирішеною залишається проблема погашення боргу КП «Водотеплосервіс» перед Калуською ТЕЦ в сумі 43 млн. грн.

Стосовно вирішення проблеми та погашення боргу, як зазначив заступник ОДА Василь Плавюк, необхідно створити слідчу групу, яка зможе перевірити реалізацію коштів на КП «Водотеплосервіс».

«Питання по Калушу дуже серйозне. Думаю, воно не вирішиться. Тому, перші дії, які потрібно негайно зреалізувати, це звернутися до прокуратури щодо відкриття відповідної справи», — каже Василь Плавюк.

Не менш важливою проблемою на сьогодні є лінії електропередач у горах, які вже перевищили свої терміни експлуатації.

«У гірських районах області понад 2,5 тисячі кілометрів ліній електромереж потужністю 0,4-0 кВ знаходиться в аварійному стані і підлягає повній заміні або реконструкції. Проблема пов`язана з тим, що останні лінії електропередач були збудовані ще у 60-70х роках минулого століття», — каже Олег Білоус.

Також на колегії було зазначено, що основне питання, яке пов’язане з заключенням угод щодо постачання природного газу в опалювальний сезон, повинно бути вирішено до 15 вересня поточного року.

old_editor, 26.05.2010 17:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини