Депутати обласної ради прийняли бюджет області на 2010 рік. Жодна державна копійка не піде дарма — Вишиванюк

Розпочалася сесія із нагородження медаллю «За заслуги перед Прикарпаттям III ступеня» за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток області депутатів облради Мирослава Габорака, Богдана Гдичинського, Володимира Ковальчука, Наталію Мельник, Богдана Остафійчука та Ярославу Ульванську.

Потім слово взяв головний бютівець області Юрій Романюк, який висловив протест проти репресій нової влади щодо Юлії Тимошенко та висловив обурення щодо тиску адміністрації на депутатів ради.

«Ми не допустимо переведення ситуації в Україні та області в диктатуру», — сказав Юрій Романюк.

Депутат Марцинків виступив із запитом про допомогу влади у відзначенні Дня героя 23-30 травня.

Губернатор Прикарпаття Михайло Вишиванюк запевнив, що докладе усіх зусиль, аби посприяти відзначенню цього свята.

Також він сказав, що влада відкидає усі звинувачення стосовно тиску на депутатів облради та автопідприємства.

«Це безпідставно. Я хочу заперечити, — говорить Михайло Вишиванюк, — В тому, що депутати не поїхали до Києва на демонстрацію опозиції, нашої вини немає. Просто потрібно розраховуватися за минулі поїздки».

Далі депутати розпочали словесну перепалку стосовно заяви до Президента та ВРУ по Чорноморському Флоту. Бютівці пропонували прийняти ту, котра не пройшла на минулих двох позачергових сесіях. Обласна рада запропонувала свій варіант. Були варіанти прийняття обох, але врешті із незначними правками депутати проголосували «за» варіант, висунутий облрадою та оголосили перерву.

Після перерви перед депутатами прозвітував голова обласної ради Ігор Олійник, який зазначив, що надіється на тісну співпрацю із новим керівництвом області.

Далі депутати взялися за прийняття бюджету області, який після 20-хвилинних дебатів все ж прийняли.

«Приймати бюджет на 2010 рік у травні це не вихід, — говорить Михайло Вишиванюк, — Ми б мали уже в цей час приймати бюджет на рік 2011. Але...».

Також депутати розглянули ряд питань життєдіяльності області, серед яких й передача «Міжнародного аеропорту Івано-Франківськ» у концесію підприємству «Скорзонера».

Зазначимо, що бюджет-2010 збільшено у порівнянні з минулим роком на 23 %. Загальний обсяг доходів обласного бюджету становить 1 798 540.1 тисяч гривень. З них загальний фонд — 1 616 100.7 тисяч гривень, спеціальний фонд - 182 439.4 тисячі гривень. Бюджет розвитку цьогоріч становить 10 492.1 тисячі гривень.

old_editor, 14.05.2010 15:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини