Після того, як ми відкачаємо увесь фільтрат, необхідно задуматися про спорудження стаціонарного трубопроводу — Тимочко

Невдовзі з Рибнинського полігону можуть прокласти стаціонарний трубопровід, який буде діяти постійно.

Таку пропозицію висунув директор полігону Богдан Тимочко.

«Після того, як ми відкачаємо увесь фільтрат, необхідно задуматися про спорудження стаціонарного трубопроводу, який би постійно робив таку відкачку, тим самим унеможливлюючи витік фільтрату за межі полігону, — каже Богдан Тимочко, — Є багато думок з цього приводу. На роботи необхідно близько два мільйонів гривень і я переконаний, що після прийняття бюджету депутати нам ці кошти нададуть».

Богдан Тимочко каже, що маршрут стаціонарного трубопроводу буде таким самим, як і того, що споруджують зараз для екстреної відкачки фільтрату.

«Найпростіший шлях - це зробити маршрут ідентичний, в пасічнянський колектор, — говорить Богдан Тимочко, — Але є й інший шлях, і він буде набагато дешевшим - це колектор загвіздянський. Проте є багато перепон з боку людей, адже після випадку із витоком фільтрату люди налякані. Проте, я хочу зазначити, що фільтрат - це продукт перегнивання. Він не є надзвичайно токсичним та шкідливим».

За словами Богдана Тимочка, при сьогоднішніх темпах експлуатації полігону, його вистачить ще на 15 років.



«Щодо проблем, то нам необхідно добудувати близько шести кілометрів дороги, що веде до полігону. Власне, дорогу цю необхідно заасфальтувати
, — каже Богдан Тимочко, — Ще є багато нюансів, які хотілося б зробити, але це виключно робочі моменти».

old_editor, 05.05.2010 17:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини