До Дня Перемоги у Франківську встановлять дошку пам`яті українському маршалу. Націоналісти виявили бажання вивчити матеріали

Уже не вперше ветерани 38-ої армії зверталися до міськвиконкому з проханням встановити дошку пам`яті своєму маршалу Кирилові Москаленку. 14 квітня виконком прийняв відповідне рішення, у якому дозволив встановлення пам`ятної дошки.

Ця дошка вже є готова, адже попередньо була встановлена в місті кілька років тому. Проте, як розповіли у міській архітектурі, з невідомих причин її зняли. Тепер її встановлять за адресою Національної Гвардії, 14.

«Встановлення дошки буде відбуватися за спонсорські кошти та силами ветеранів 38-ої армії. Не відомо скільки це коштуватиме, орієнтовно - кілька тисяч. З приводу цього питання не було жодного звернення щодо виділення коштів з бюджету», — розповіла заступник начальника міської архітектури Світлана Лосюк.

Свою чітку позицію щодо встановлення такої дошки висловив Конгрес Українських Націоналістів.

«Нас це питання, безумовно, цікавить. Ми ще в середу звернулися до міськвиконкому з проханням надати матеріали звернень та рішення. На той час вони навіть не були готові. Ознайомившись з ними, повідомимо про свої наступні дії», — зауважив заступник голови міської організації Конгресу Українських Націоналістів Ярослав Гулик.

Також пан Гулик наголосив, що це питання неабияк цікавить їхню організацію.

old_editor, 27.04.2010 15:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини