На сцені облмуздрамтеатру знову пройде прем`єра вистави за твором Марії Матіос

Після колосального успіху вистави «Солодка Даруся», у театрі розпочалася робота над новою виставою на основі твору Марії Матіос «Нація». Режисером «Нації» виступить директор театру Ростислав Держипільський.

«Наміру ставити «Націю» через успіх «Солодкої Дарусі» чи тому, що так сказала автор, не було. Ідея виникла спонтанно, спрямована у бік сучасного театру, в бік експерименту, але на іншому щаблі як постановка попереднього твору Марії Матіос. Вистава несе багато сюрпризів щодо не традиційності гри та місця глядачів під час вистави», — каже режисер.

Постановка нової вистави відбувалася за згодою та присутністю автора на деяких репетиціях. Сама Марія Матіос відмовилася давати коментарі до прем`єри вистави.

Як зауважують актори, репетиції значно важче проходили у присутності автора.

«Авторка робила велику кількість зауважень, що ускладнювало роботу. Іноді до принципових зауважень потрібно було прислуховуватися й тоді доводилося кардинально змінювати свою акторську позицію й перепрограмовувати себе на інший лад. Але це творчий процес, з яким потрібно миритися», — каже акторка Галина Баранкевич.

Прем`єра вистави «Нація» відбудеться 10 квітня в Івано-Франківському облмуздрамтеатрі.

old_editor, 08.04.2010 18:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини