До Івано-Франківська прибули французькі студенти, щоб допомогти хворим дітям — Старченко

Студенти інтернаціонального комерційного університету міста Ліль, що у Франції прибули до Івано-Франківська з благодійною метою — допомогти обласному «Червоному Хресту» у покращенні умов життя у санаторіях для хворих дітей.



Впродовж свого перебування на Україні, до 22 квітня, французи планують відвідати санаторії «Смерічка», «Сніжинка», «Прикарпатський».



«Вони вже вдруге приїжджають до нас. Минулого року вони отримали справжнє задоволення від перебування у наших краях, тому повторили таку поїздку й цього року. Основним питанням на сьогодні у нас є відкриття комп`ютерного класу в санаторії «Смерічка», де перебувають діти з кістковим туберкульозом. Також ми хочемо забезпечити кожну палату телевізором. Сподіваємося, частково саме ці 15 студентів нам і допоможуть»
, — каже директор обласного «Червоного Хреста» Валерій Старченко.

Таку співпрацю з французькими студентами ще минулого року, як розповідає Валерій Старченко, запропонувала почесний консул України у Франції Надія Левинець, до якої звернулися самі студенти університету. Сьогодні французи вже вдруге приїхали до Франківська і є сподівання, що ця співпраця триватиме надалі.

old_editor, 08.04.2010 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини