Перейти в коаліцію можуть групи Онопенка, Порошенка частини «Єдиного центру» та «Народної самооборони» — політолог

Експерти вважають, що перехід Андрія Портнова із БЮТ під кольори команди Януковича - це далеко не останній випадок. Є ще кілька груп ризику, як в БЮТі так і в інших опозиційних політичних силах, що можуть «перебігти» до коаліції.

Так, за словами політолога Олександра Колядка, в кожній політичній силі є групи депутатів, які перебувають у їх складі виключно із своїх прагматичних цілей.

«Коли приходить момент і стає вигідним перейти на бік іншого табору, то такі групи роблять це не задумуючись, - говорить політолог, - Так само і група Андрія Портнова перебувала в БЮТ виключно із власною прагматичною метою, коли БЮТ був правлячою силою, навіть свого часу Тимошенко лобіювала кандидатуру Портнова на посаду голови Фонду Держмайна. Зараз, коли ця політична сила пішла в опозицію, то Портнову немає ніякого сенсу перебувати там, й він прийняв запрошення від Президента».

На думку Олександра Колядка, в БЮТ є ще декілька так званих груп ризику, які в перспективі також можуть піти у нову коаліцію.

«Серед них і група Василя Онопенка, - говорить політолог, - В НУ-НС такими групами є: в більшій мірі частина «Єдиного Центру», група Петра Порошенка та окремі депутати групи «Народна самооборона».

На думку політолога, стосовно посади заступника глави Адміністрації Президента, яку обійняв Андрій Портнов, то йому довірена судова реформа.

«Однак, швидше за все, на практиці це буде означати тільки більшу інтеграцію судів під контроль влади, - розповідає Олександр Колядко, - Таким чином, головні судові та юридичні питання у новій владі вирішуватиме тріо - Лавринович, Портнов і Лукаш».

Політолог вважає, що призначення Портнова на керівництво судовою реформою буде суперечити інтересам Василя Онопенка, оскільки у Верховного Суду можуть відібрати частину самостійності.

«Така ситуація змусить Василя Онопенка, як голову Верховного Суду України, бути більш поступливим у питаннях щодо можливого переходу його людей до коаліції», - резюмував політолог.

old_editor, 06.04.2010 19:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини