Валідольна перемога «Говерли» над БК «Київ». До останньої секунди не було відомо, хто ж стане переможцем

«Говерла» значно покращила свої шанси на попадання до плей-оф баскетбольного Чемпіонату української Суперліги, перегравши у себе на майданчику грізний БК «Київ».

Матч видався із розряду валідольних. До останньої секунди неможливо було передбачити, хто переможе, але, напевне, цього вечора фортуна все ж була вдягнена у зелено-жовті кольори.

Розпочався поєдинок просто жахливо для господарів і казково для гостей, які своїми активними діями в нападі не давали «Говерлі» жодної секунди на роздуми - ривок киян 11-0.

Перші свої очки господарі набрали аж на п’ятій хвилині першої чверті. Після цього франківцям дещо вдалося виправити ситуацію і піти на першу перерву із пасивом усього «мінус шість».

Початок другої чверті розпочався із красивого слем-данка Фрейзера, який, напевне, і став переломним у поєдинку, адже саме після нього підопічні Євгена Мурзіна пригадали, що путівку до плей-оф дарувати ніхто не буде. Спаркс, Кудрявцев, Кривич, Фрейзер провівши просто фантастичний відтинок матчу, зробили майже неможливе - 32-26 на користь «Говерли» перед великою перервою.

Третій період пройшов на зустрічних курсах, обидві команди почергово бомбардували кошик суперника із дальньої дистанції і перед четвертою, вирішальною чвертю, розрив не змінився - 53-47.

Проте, здаватися на милість суперника столичні баскетболісти, як виявилось, наміру не мали. Молодий і талановитий Дмитро Забірченко раз по раз закидав очко за очком, доки рахунок в матчі не став рівним. Ось тут і розпочалося найцікавіше - господарям вдається вийти уперед, Спаркс двічі маже із лінії штрафних кидків і миттєвий «трюльник» від того ж таки Забірченка виводить БК «Київ» уперед - 68-67. Найпалкіші уболівальники говерлян, понуривши голови, потягнулися до виходу, адже до завершення матчу залишається чотири секунди. Євген Мурзін бере тайм-аут, який, як виявиться після поєдинку, був дуже доречним. М’яч у грі, на табло 3.6 секунди до фінальної сирени, Олександр Кудрявцев бере на себе величезну відповідальність і здійснює слаломний прохід під кільце суперника. Влучний кидок і він стає героєм поєдинку.

Надважлива перемога «Говерли», яка продемонструвала потенціал та бійцівські якості колективу Євгена Мурзіна, який по закінченню матчу все ж розкритикував дії команди наприкінці четвертої чверті.

«Дуже важливу перемогу ми сьогодні здобули, хоч і з перевагою всього лише в одне очко. За самовіддачею це була одна з найсильніших наших ігор у цьому чемпіонаті. Вважаю, що до такої драматичної кінцівки ми не мали права доводити. Разом із тим, мали перевагу під час останньої хвилини, проте два промахи Спаркса з лінії штрафних могли повністю змінити ситуацію, - говорить Євген Мурзін, - Тому ми будемо дуже серйозно розбирати цю гру, а саме – останні її хвилини. Добре, що хлопці виконали мої настанови на останні секунди, як їм було сказано у тайм-ауті. За подіями в кінцівці ми дійсно заслужено перемогли».

old_editor, 29.03.2010 15:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини