Міський бюджет вже два роки не фінансує бібліотеки. Ми розуміємо, чому читачі не йдуть до бібліотек – головний бібліотекар міста

За минулий рік Івано-Франківські бібліотеки прийняли майже 44 тисячі читачів, зафіксовано було більше 900 тисяч книговидач, що є кращим результатом у порівнянні з 2008 роком. Як стверджує керівник міської централізованої бібліотечної системи Ганна Медвідь, їх така відвідуваність влаштовує з огляду та відсутність з боку влади фінансування, поповнення фонду.

«Ми розуміємо читачів, які не приходять до бібліотек. Фонди наших бібліотек не поповнюються, а відсутність нової літератури і є причиною невідвідуваності. Міський бюджет вже два роки не фінансує бібліотеки, а кошти ми отримуємо від депутатів й здебільшого не більше тисячі гривень. З початку цього року ми не мали ще жодної копійки», — розповідає Ганна Медвідь.

За минулий рік до міських бібліотек надійшло 28 тисяч гривень депутатських коштів, що, за словами головного бібліотекаря міста, є мізером у порівнянні з їх потребами.

Єдине, що надходить вчасно до бібліотек, це періодичні видання, які за останні роки значно зросли в ціні, зокрема й місцева преса.

Контингент відвідувачів у бібліотеках міста – це молодь, що навчається. Значно менше працюючих людей.

old_editor, 26.03.2010 16:43



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини