Анушкевичус, Соловей, Шкутяк, Насалик, Олійник — найймовірніші переможці на мерських виборах — опитування

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус має непогані шанси стати до господарки міста вдруге.

Принаймні такі результати соціологічного опитування, що проводилося активістами ГО «Поклик Нації». В ньому взяло участь 680 респондентів віком від 18 до 78 років.

За даними опитування, діючий мер набрав 23.4 % — це 168 голосів. Правда, у порівнянні із минулим опитуванням, яке проводилося у лютому, Віктор Анушкевичус втратив майже півтора відсотка. У «Поклику Нації» таке падіння пов’язують із станом доріг у місті та прогнозують зростання рейтингу діючого мера із процесом ремонтом доріг.

Вічний опонент міського голови Юрій Соловей набрав 17.2 % -— 122 голоси. Якщо порівняти із минулим опитуванням, то втрата підтримки невелика — усього 0.7 %, що є досить несуттєво.

За ними розташувалися нардеп Зіновій Шкутяк та мер Калуша Ігор Насалик — 12.5 % і 11.5 % відповідно. Також можна відмітити і високий рейтинг голови івано-франківської ОДА Ігоря Олійника, що складає 10.8 %. Він і замикає п’ятірку найймовірніших претендентів на мерське крісло. Правда, троє з цього списку, а це - Ігор Олійник, Зіновій Шкутяк та Ігор Насалик ще досі офіційно не декларували своїх дій для боротьби за посаду міського голови Івано-Франківська.



«Після другого туру президентських виборів нам стало цікаво провести таке соціологічне опитування
, — каже голова ГО «Поклик Нації» Тарас Боднар, — Дані, які ми отримали, на даний час відповідають настроям городян. На мою думку, перенесення місцевих виборів на невизначений термін є неправильним кроком. Але, якщо хтось скаже, що це дасть змогу кандидатам краще підготуватися, то скажу, що готовим потрібно бути завжди і якщо ти не готовий зараз, то й не будеш готовий до осені чи, приміром, до зими».

old_editor, 23.03.2010 17:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини