Соловей готовий вивести людей під стіни Парламенту, щоб відстояти вибори до місцевих рад

Відміна місцевих виборів є дуже серйозним правовим прецедентом. Більше того - українське суспільство готове змиритися із таким рішенням влади.

Про це сьогодні, в ході розмови із журналістами на прем’єрній зустрічі нового прес-центру «Вектор», сказав голова Громадського форуму Івано-Франківська та кандидат в мери Юрій Соловей.

«Для того, щоб робити якісь зміни в державі слід дотримуватися закону. Проте, ситуацію, яку ми маємо зараз — це двосторонність закону. Для одних він такий, для других зовсім інший, — каже Юрій Соловей, — Дивно, чому мовчить так звана опозиція?».

За словами Юрія Солов’я, політичній силі, яка зараз прийшла до влади, вигідна відміна місцевих виборів.

«Згідно соцопитуваня лише у трьох обласних центрах регіонали можуть розраховувати на мерське крісло. В інших же, до влади прийдуть люди, що не заангажовані жодними політичними силами. Люди, що можуть і хочуть працювати на громаду, а не на певні кола», — сказав Юрій Соловей.

Юрій Соловей переконаний, навіть якщо регіони і матимуть перемогу на виборах в мери та до місцевих рад, то ця перемога буде нетривалою.

«Прийде час і від поразки вони не дінуться нікуди, - говорить лідер Громадського форуму, - В кожному регіоні України на даний час є свої проекти, які не зациклені на центральних лідерах».

Також Юрій Соловей сказав, що якщо буде виграний позов до Суду «Про незаконність відміни виборів»,поданий Громадським форумом, то Парламент у 60-денний термін повинна призначити вибори.

«Якщо ж ні - ми готові вивести людей в Києві під стіни Парламенту», - зазначив Юрій Соловей.

old_editor, 16.03.2010 18:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини