У плей-оф чемпіонату України гратиме «Ватра»

З шести команд Західноукраїнської аматорської хокейної ліги (ЗУАХЛ), які в сезоні 2009-2010 рр. заявилися й на участь в західному дивізіоні С чемпіонату України з хокею, вже визначився переможець цього турніру. Ним стала івано-франківська "Ватра", яка через порушення регламенту чемпіонату ЗУАХЛ була позбавлена можливості продовжити в ньому боротьбу, а в дивізіоні С здобула левову частку очок завдяки рішенню Федерації хокею України (ФХУ) про зарахування деяким її суперникам технічних поразок за не зіграні календарні матчі.

Офіційно своє чемпіонство "Ватра" оформила 6 березня в Новояворівську, перемігши на катку льодової арени цього міста команду "Явір" (Яворів) з рахунком 5:2. Тому 7 березня в Калуші, де в останньому календарному матчі дивізіону С чемпіонату України з хокею зустрічалася з місцевою командою "Олімпія", могла дозволити собі навіть поступитися суперникові. Але цього не сталося. "Ватра" перемогла "Олімпію" з рахунком 13:4, хоча перед заключним третім таймом на табло Калуського льодового палацу в графі "закинуті шайби" навпроти кожної з команд світилися нулі.

Посівши перше місце в дивізіоні С із загальним результатом 27 очок в 10 іграх, івано-франківська команда вийшла в плей-оф чемпіонату України з хокею, де для продовження боротьби за нагороди повинна у кваліфікаційному раунді перемогти за результатами двох матчів команду "Донбас" із Донецька, яка забезпечила собі 5 місце в дивізіоні А. Проведення цих поєдинків заплановано на 16 березня в Івано-Франківську та 19 березня у Донецьку.

Друге місце в дивізіоні С чемпіонату України виборола калуська "Олімпія" (20 очок в 10 іграх), а на третій сходинці завершила змагання в ньому команда "Експрес" зі Львова (18 очок в 10 іграх).

Що ж до чемпіонату ЗУАХЛ, то тут найкращий шанс здобути золоті медалі в сезоні 2009-2010 рр. має львівський "Експрес", якщо у двох заключних виїзних матчах переможе рівненський "Фаворит" та хмельницький "Ротор". Сьогодні в активі цієї команди 48 очок. На очко більше від "Експресу" набрали "Олімпія" (Калуш) та ХК "Луцьк", але цим командам залишилося зіграти в чемпіонаті тільки по одному матчу. 14 березня ХК "Луцьк" вдома проведе поєдинок з командою "Явір" (Яворів), а "Олімпію" очікує матч у Львові з ХК "Львів".

Василь Ткачук

old_editor, 09.03.2010 19:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини