Зміни до регламенту неконституційні. Навряд опонентам Януковича вдасться його опротестувати — політолог

Прийнятий Верховною Радою України Закон «Про внесення змін до ст. 61 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» суперечить Конституції України. Але, на думку політологів, в разі співпадіння кількох факторів на це можуть не звертати уваги.

«В такий спосіб регіони знайшли метод, як сформувати коаліцію без НУ-НС і не віддавати нікому посаду прем’єра, — каже політолог Олександр Колядко, — Таке рішення безперечно є неконституційним, проте навряд опонентам Януковича вдасться його опротестувати».

За словами політолога, в разі, якщо буде сформовано уряд і посаду прем’єра обійме регіонал, тоді у команди Януковича буде час до чергових парламентських виборів продемонструвати ефективну роботу.

«Якщо вони розчарують свого виборця - цілком можливо, що після виборів до ВР утвориться зовсім нова коаліція і Янукович опиниться «у шкірі» Ющенка, коли той не міг впливати на ситуацію в країні, — говорить Олександр Колядко, — Проте, якщо ефективна робота уряду буде високою, то тоді розмови про неконституційність його формування зникнуть».

old_editor, 09.03.2010 18:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини