На сьогодні чотири із п’яти міст обласного підпорядкування потребують оновлених генеральних планів — Микуляк

Тільки 19 % українських міст мають оновлені генеральні плани. Решта мають старі або не мають їх узагалі.

За словами Олександра Микуляка, начальника управління містобудування та архітектури, в області містобудівна документація є дійсно застарілою та потребує негайного оновлення.

«На сьогодні чотири із п’яти міст обласного підпорядкування потребують оновлених генеральних планів. В цей перелік входить й Івано-Франківськ, — говорить Олександр Микуляк, — Критична ситуація і з генпланом Калуша, який був розроблений ще у 1977 році і вже втратив своє містоутворююче значення. Особливо актуальним це питання є зараз, коли Калуш визнали зоною екологічного лиха».

Згадав начальник обласного управління містобудування та архітектури селище міського типу Битків, у якого узагалі немає генерального плану.

Проблему із генеральними планами Олександр Микуляк пов’язує із повною відсутністю фінансування містобудівної документації з боку держави.

Проте Василь Куйбіда, міністр Мінрегіонбуду, зазначив, що проблем із фінансування немає, а проблема оновлення генеральних планів полягає в тому, що кошти, які виділяє держава не використовуються.

old_editor, 16.02.2010 14:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини