У 2009 році державою не було виділено субвенцій на забезпечення житла для військовослужбовців — Стебницький

На Прикарпатті двадцять шість із половиною тисяч громадян перебувають на черзі для здобуття пільгового житла.

Таку інформацію оприлюднив вчора на нараді за участі Міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди начальник головного управління регіонального розвитку та будівництва Володимир Стебницький.

«Для нашого управління одним із пріоритетних завдань є поліпшення житлових умов для населення області, — сказав Володимир Стебницький, — Аналіз стану справ свідчить про те, що за останній рік, ріст введення у експлуатацію житла склав 18 %».

За словами Володимира Стебницького, з 2002 по 2009 роки у області було здано 194 тисячі квадратних метрів житла. Проте, начальник обласного управління регіонального розвитку та будівництва зазначив, що у 2009 році державою не було виділено субвенцій на забезпечення житла для військовослужбовців.

«Вирішення цих, та інших проблем залишилося поза увагою держави, — каже Володимир Стебницький, — На сьогодні ще 80 об’єктів освіти, 37 об’єктів культури та декілька об’єктів охорони здоров’я потребують добудови».

Щодо доступного житла, то Володимир Стебницький відзначив, що для роботи цільової програми уряду «по забезпеченню населення доступним житлом на 2010-2017 рр», потрібно зменшити вартість одного квадратного метра житла до 3800-3100 гривень за метр квадратний та визначити чіткий список тих, кому це житло необхідне.

old_editor, 16.02.2010 13:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини