Друга половина лютого сприятиме росту захворюваності на грип та ГРВІ — лікарі

Цими вихідними МОЗ України повідомило про можливий спалах захворюваності на грип у другій половині лютого. Так, за твердженням медиків, на другу половину цього місяця припадає відлига та незначне потепління, що може сприяти підвищенню захворювань на гострі респіраторні інфекції.

«Традиційно, уже за останні 10-15 років медики й справді фіксують підвищення захворюваності на грип та ГРВІ. Це пов'язано із погодними умовами, що припадають на другу половину лютого. Проте, по Івано-Франківській області значного підвищення, поки що, не спостерігалося», — говорить заступник головного санітарного лікаря області Марія Бойко.

За словами Марії Бойко, впродовж минулого тижня захворюваність на грип та ГРВІ підвищилася на 1,5-2 %, що є незначним ростом відповідно до минулих років, коли у цей же період захворюваність збільшувалася на 5-6 %.

Лікарі рекомендують у період відлиги ходити з покритою головою, грітися теплими напоями, виключаючи при цьому спиртне, яке може лише зашкодити.

«Одним з основних заходів безпеки є уникнення масових заходів. Якщо це школи чи дитсадки, то краще максимально обмежити у закладах освіти кількість ранків, свят, вечірок. Якщо є можливість не їхати у маршрутному транспорті, а пройтися пішки, то краще скористатися такою можливістю», — радить Марія Бойко.

Лікарі запевняють, що таких застережливих заходів варто дотримуватися щонайменше місяць.

old_editor, 15.02.2010 19:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини