В Івано-Франківську пройшли урочистості з нагоди Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, загиблих в Республіці Афганістан

У меморіальному сквері біля пам’ятника воїнам-афганцям пройшла урочиста панахида святійших отців. Після цього, представники міської та обласної влади поклали вінки до пам’ятника воїнам-афганцям.

«Ця дата в історії є сумною датою тому, що тисячі звідти не повернулося, — сказав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, — Ми приходили і будемо приходити сюди 15 лютого для того, щоб низько схилити голови перед світлою пам’яттю тих, хто не повернувся та тих, хто вже у мирний час помер від ран».

Віктор Анушкевичус зазначив, що війна у Афганістані була великою помилкою колишніх господарів Кремля.

«Але це ні в якій мірі не принижує героїзму тих людей, які пройшли пекло Афганістану, — каже міський голова, — Проте, цивільній людині дуже важко усвідомити все те, що пройшли наші воїни там, особливо, що стосується душевних ран».

Також франківський міський голова відзначив роль ветеранських організацій та подякував усім ветеранам за те, що не забувають про своїх побратимів.

Наприкінці свого виступу Віктор Анушкевичус, вдруге за день пригадав, що незабаром мерські вибори і нагадав усім присутнім про те, що міська влада робить для вшанування пам’яті жертв воїнів-афганців, а саме: прибрано меморіальний сквер (саме сьогодні), споруджено пам’ятник загиблим у Афганістані, надано шість квартир ветеранам та жінкам померлим воїнам-афганцям.

old_editor, 15.02.2010 18:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини