Заяви Юрія Солов’я про встановлення автономного опалення — популізм людини, яка думає тільки про політику — Прокопів

Заяви лідера Громадського форуму Юрія Солов’я, про те, що Івано-Франківськ має бути повністю переведений на автономне опалення — це популізм людини, яка думає тільки про політику, а не про людей.

Про це в інтерв’ю «Малакаві» сказав директор теплокомуненерго Ігор Прокопів.

За його словами, технологічно неможливо перевести все місто на індивідуальне опалення: до цього не готові облгази та мережі.

«Крім того, автономне опалення і з точки зору екології не є безпечним. А ще згадайте ті вибухи, які останнім часом відбулися по Україні. Справа у тому, що для того, аби спалити 1 кубічний метр газу потрібно 9 кубічних метрів повітря. Але вентиляційні системи, особливо в старих будинках, просто не готові до цього. Має бути притік і відтік повітря, а його немає. В результаті людина у такому помешканні може себе погано почувати», — каже Ігор Прокопів.

За його словами, теплокомуненерго непогано спрацювало цього опалювального сезону. Правда, визнає Ігор Прокопів, в деяких будинках були недогріви, через розбалансовану систему теплопостачання, яка відбулася через неконтрольоване встановлення індивідуально опалення.



«Якщо по стояку у трьох квартирах встановлене автономне опалення, то іншим двом важко відрегулювати постачання централізованого тепла»
, — каже Ігор Прокопів.

За його словами, в ідеалі опалювальний сезон має починатися не за календарем, а за погодними умовами, на кожній батареї має бути кран, який регулює подачу тепла та лічильник і оплата має проводитися за зведеним тарифом, лише тоді можна буде повернути довіру населення до централізованого опалення. Проте така програма має бути прийнятою на державному рівні. Але загалом треба зменшити часту використання газу, і переходити на вугілля та альтернативні джерела палива, вважає Ігор Прокопів.



old_editor, 11.02.2010 16:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини