На Прикарпатті створено колегію з питань захисту суспільної моралі

У Івано-Франківській області створено громадську колегію з питань захисту суспільної моралі. До неї входитимуть Руслан Марцинків, Ольга Бабій, Володимир Турелик та інші.

За словами голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького, створення такої колегії назрівало давно, адже ні для кого не секрет, що на сьогодні рівень моральної самосвідомості громадян є дуже низьким.

«На мою думку, держава запізнилася із вирішення проблеми моралі, — каже Василь Костицький, — Заборонивши цензуру, Україна втратила всі важелі впливу на суспільство і на виховання молоді зокрема».

Як сказав Василь Костицький, основними завданнями колегії є захист суспільної моралі, залучення громадських організацій до здійснення заходів, спрямованих на розвиток духовності, проведення аналізу процесів, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі, проведення аналізу теле-, радіо- і відеопродукції на їх відповідність вимогам законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

«Така колегія уже діє у 16 областях України, — розповідає Василь Костицький, — Її діяльність вписується у систему демократичного суспільства, вона не є цензорною і не дублює діяльність відповідних органів чи відомств. І вона майже нічого не коштує державі, адже діє практично на громадських засадах».

old_editor, 10.02.2010 16:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини