Заборона абортів не зменшить їх кількості, але вплине на якість та ціну — Наталя Мухітдінова

За даними МОЗ України, кількість абортів з 2000 року до 2009 року зменшилася майже на половину (2000 — 409 тис; 2009 — 200 тис), проте, залишається досить високою цифрою для нашої країни.

За переконанням МОЗу, щодня з країни виїжджає чи помирає велика кількість людей, тому саме ненароджені діти могли б поповнити генофонд нації.

На державний рівень досить часто піднімається питання про обмеження здійснення абортів.

На думку психологів, такі клініки забороняти не можна, варто лише внести обмеження, які б регулювалися законом.

«Для кожної жінки, без сумніву, є великою травмою здійснення будь-якого аборту (спланованого, чи спровокованого фізичною загрозою). Проте, як бути жінкам, які завагітніли внаслідок зґвалтування. Не завжди зґвалтована мама може стати опорою для такої дитини», — каже психолог Наталя Мухітдінова.

Психолог також наголошує на тому, що коли заборонити здійснення таких операцій, як аборт, медики будуть здійснювати їх підпільно.

«Тут ми не можемо гарантувати ні якості, ні вартості таких операцій. До того ж, зникне й відповідальність у лікарів за їх дії», — пояснює Наталя Мухітдінова.

Кращий спосіб зменшити кількість абортів - це просвітницька робота, яка повинна вестися ще у школі, переконані психологи.

old_editor, 10.02.2010 16:11



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини