Сьогодні у Франківську вперше в Україні відкривають політик-слем. Молодь говоритиме як зробити місто кращим — Олійник

Сьогодні розпочинається перший в Івано-Франківську та Україні вцілому політик-слем на тему: «Моє ідеальне місто».

В ході першого змагання учасники повинні донести до публіки своє бачення розвитку міста Івано-Франківська викладене у власному творі. Головним при цьому залишається стиль викладу і переконливість автора.

Серед основних цілей проекту організатори виділяють такі: залучення широкого кола громадськості до вирішення проблем сучасного політикуму через погляди активної талановитої молоді; привернення уваги нині діючих політиків до позицій думаючої молоді; популяризація серед молоді практики слемів.

За словами одного з організаторів проекту Володимира Олійника, на сьогодні до участі в слемі уже зголосилося пів сотні молодих людей. Можливо, кількість бажаючих взяти участь у проекті зростатиме. Наразі планується проведення шести слемів по п’ять учасників в кожному, потім відбудеться фінал, на якому і визначать переможця. Володимир Олійник каже, що молодь нині не надто соціально активна, тому захід покликаний «розворушити» молодь. До обговорення вибрали місто Івано-Франківськ, як обласний центр Прикарпаття.

«Нас цікавить три рівня до творення змін: місто, область та Україна. Можливо, як наберемося досвіду, наступний слем буде присвячений області», — каже Володимир Олійник.

За його словами, захід не проводиться лише для того, аби зібратися і поговорити. «Я є депутатом міської ради, тому найбільш цікаві ідеї зможу донести і до депутатів, і до окремих партій, щоб потім їх можна було втілити в життя», — говорить Володимир Олійник.

Дивно, що захід, на якому обговорюватимуть те, як зробити Івано-Франківськ кращим, підтримує губернатор, а не міський голова. Депутат міської ради Володимир Олійник каже, що просто меру не пропонували підтримку заходу, а одразу звернулися до Миколи Палійчука.

Довідка

Політик-слем – це новий вид своєрідних змагань ораторів, в ході яких автори представляють на жвавий суд публіки свої промови. Переможця визначає публіка за допомогою голосування. До участі запрошуються оратори з оригінальними авторськими виступами українською мовою. Перший слем відбудеться десятого лютого о 17:00 в НД «Просвіта» (вул. Грушевського, 18). Надалі політ-слеми відбуватимуться один раз на тиждень.

Організатори: Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області, клуб «Свій», та громадський рух «Молодь за зміни». Автор ідеї – Радислав Петрів, співзасновник Івано-Франківської «Школи лідерів».

old_editor, 10.02.2010 13:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини