Таке враження, що комісії виконували чиїсь таємні вказівки і до них прислухалися більше, ніж до закону — Юрій Лисюк

У 88 та 89 виборчих округах не допускали спостерігачів та представників ЗМІ. В Івано-Франківську на 59 та 66 дільницях не допускали спостерігачів та представників ЗМІ під час підрахунку голосів.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав голова обласного КВУ Юрій Лисюк.

На одній з дільниць був випадок, коли в бюлетені навпроти прізвища кандидата був замальований квадратик. Члени комісії зібралися голосувати чи визнавати такий бюлетень дійсним: 8 — «за», 8 — «проти», в результаті рішення не прийнято, розповідає Юрій Лисюк.

Були випадки, коли безпідставно відмовляли виборцям голосувати на дому, хоч вони писали відповідну заяву. Члени комісій спиралися на те, що вони не надали підтверджень, що дійсно не можуть прийти на дільницю, хоч закон таких підтверджень не вимагає.

Наприклад на 59 дільниці жінці, інваліду першої групи, яка написала відповідну заяву, не дозволили голосувати на дому. Знову ж таки зібралися члени комісії на голосування: 8 — «за», 8 — «проти», рішення не прийнято, кажуть в обласному КВУ.

Розповідають в КВУ і про приклади, коли виборцям не дозволяли голосувати, бо вони замість українського паспорту пред’являли закордонний. На вимогу почитати закон, адже він дозволяє голосувати із закордонним паспортом, члени комісії відповідали: «Нам подзвонили і сказали, що не можна».

«Таке враження, що комісії виконували чиїсь таємні вказівки і до них прислухалися більше, ніж до закону», — говорить Юрій Лисюк.



old_editor, 08.02.2010 17:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини