Українського виборця купили за одинадцять копійок вдень — Ігор Ткач

В Івано-Франківському обласному КВУ говорять про те, що до них доходила інформація про підкуп виборців. Зокрема, представники одного із кандидатів платили по 200 грн. за те, щоб виборець не йшов голосувати.



«У 86 виборчому окрузі невідомі пропонували гроші взамін на паспорти. За домовленістю сьогодні вони мали би ці паспорти віддати»
, — говорить член КВУ Ігор Ткач і додає, що правоохоронці ще мають час, щоб перевірити цю інформацією і зловити порушників, коли ті віддаватимуть паспорти, на гарячому.

За словами Ігоря Ткача, українці, які спокусилися на 200 грн., продалися за 11 копійок вдень.



«Це дуже проста арифметика. 365 днів множимо на 5 років (термін президентства — авт.) і додаємо ще 1 день, бо один рік буде високосний. Виходить 1826 днів. Тепер 200 грн. ділимо на 1826 днів, виходить, що виборця купили за 11 копійок вдень. Саме стільки коштує український виборець»
, — каже Ігор Ткач.

Також за словами представників КВУ, мало не вдалося зафіксувати факт купування голосів перед дільницею. В КВУ говорять, що до них надійшло повідомлення, що перед входом на 86 дільницю, скупчення людей і що так купують голоси. Представник КВУ вийшов із дільниці і дійсно бачив людей в чорних курточках із папками, а довкола них багато виборців. Коли представник КВУ зайшов на дільницю, щоб разом із головою ДВК зафіксувати порушення, молодики зникли. В КВУ кажуть, що хоч не мають задокументованого факту купівлі голосів, проте мають свідка.

old_editor, 08.02.2010 16:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини