Відкритий лист Зіновія Шкутяка Дмитру Шлемку

Відкритий лист

народному депутату України

Шлемку Д.В.

НЕшановний Дмитре Васильовичу!

Доводиться так звертатися до Вас, оскільки жодної поваги Ваші дії викликати не можуть. Однозначно їх можна визначити як підлість, підступ і брехню.

Саме так можу відверто охарактеризувати ваш коментар інтернет-виданню «Малакава» щодо антисемітських листівок із зображенням Юлії Тимошенко. Ви твердо заявили, що знаєте, хто цим займається. «Нашоукраїнці» та «регіонали» об’єднали свої офіси і наразі займаються друком цих провокативних листівок, — каже нардеп, — Відповідальний за це — депутат міської ради Горчак, який разом із Шкутяком чимало вкрали в місті». І далі: «Але я тішуся з того, що це останній подих цієї політичної сили, що, на жаль, зайняла позицію «жити по понятіям» відкинувши усі моральні устої галичан, — каже нардеп, — У них тільки і залишилось, що займатися такими провокаціями на теренах Франківщини. Але це не надовго»

По-перше, в історії нашої партії не було будь-якого об’єднання штабів, дій чи акцій з Партією Регіонів. А от Блок Юлії Тимошенко має довгу історію дружби з цією політичною силою. Згадайте Ваші спільні голосування у Верховній Раді з прийняття цілої низки законів та подолання вето Президента України на ряд руйнівних для України законопроектів, спільний проект Контитуції, яким заледве не позбавили права українців вибирати Президента, спільну точку зору на події у Грузії влітку 2008 року та чимало інших фактів, сподіваюся, Ви самостійно зможете згадати.

По-друге, за всі роки праці на політичній арені «Наша Україна» жодного разу не послуговувалася брудними технологіями. Жоден з наших членів ДВК, спостерігачів, агітаторів не отримував інструкції, подібної на ту, що розповсюджується у Донецькій області для прихильників Блоку Юлії Тимошенко. (див. фотокопію). Що ж стосується безпосередньо розігрування єврейської карти в Україні, то саме Ваша політична сила тримається цієї стратегії. Згадаймо лише видання в Україні напередодні виборів книжки «Знаменитые евреи Украины», скерованої на дискредитацію Арсенія Яценюка. Коментуючи цей факт, кандидат у Президенти України Арсеній Яценюк сказав: «Это заказ штаба Тимошенко. Что творят - они же фактически разыграли карту межнациональной вражды. Сегодня для страны это очень дорого стоит - заявление МИДа Израиля, заявление Кнессета, заявление ПАСЕ. Они ж ничем не гнушаются. Им главное только проценты взять. Дерьмом обливают любым, придумывают все, что хотите. Они не понимают, что потом это для страны очень тяжело будет излечивать, ведь антисемитизм, расизм и раскол страны – это все связанные вещи и приводит к вражде между людьми». http://www.rtkorr.com/news/2009/12/01/74601.new. Це про Вас, а не про «Нашу Україну»!

По-третє, обвинувачення мене та якогось депутата якоїсь міської ради Горчака (такого депутата у Івано-Франківській міській раді немає!) у чималих крадіжках в місті, я залишаю на Вашій совісті (якщо у Вас вона ще є?)

І нарешті, щодо «моральних устоїв галичан», про які Ви піклуєтеся, то не Вам, хто в час комуністичного режиму працював на високих партійних посадах, потім чотири роки очолював проросійську партію «Міжрегіональний блок реформ» і нарешті знайшов тепле місце у партії «Батьківщина», де переважно зібралися такі ж вихідці з керівництва КПРС, говорити про моральні устої.

А тому, НЕшановний Дмитре Васильовичу, я вимагаю від Вас такого ж публічного спростування Вашого коментаря, інакше змушений буду використати інші законні методи для захисту моєї особистої честі та честі політичної сили, яку я очолюю в Івано-Франківській області.

Зіновій Шкутяк

Народний депутат України

old_editor, 05.02.2010 12:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини