Обласному КВУ відомі випадки, коли виборцям пропонували гроші, щоб вони проголосували за певного кандидата

Представникам обласного КВУ відомі випадки, коли виборцям пропонували гроші, щоб вони проголосували за опозиційного кандидата. Виборцям платили аванс і змушували писати розписку.

Такі документи можуть бути використанні по закінченню голосування в судах, оскільки обидва кандидати зараз активно говорять про фальсифікації, вважає член обласного КВУ Ігор Ткач.

За словами голови обласного КВУ Юрія Лисюка, в обласне КВУ було одне звернення про те, що людині пропонували гроші за те, щоб вона проголосувала за одного із кандидатів. Юрій Лиюк каже, що КВУ на такі заяви зреагувати не може. Такі люди, яким пропонують гроші, мають звернутися в окружну вибору комісію, написати відповідну заяву, якою потім будуть займатися правоохоронні органи.

Довідка

За результати опитування, проведеного Інститутом Горшеніна, дев`ять із десяти українських виборців (90,9 %) заявили, що не продадуть свій голос на президентських виборах. Готові розглянути подібні пропозиції 5,9 % опитаних. Із них 2,7 % згодні продати свій голос на виборах за 800 грн. і більше, 1,4 % - за суму від 300 до 800 грн., 1,1 % - за суму від 100 до 300 грн., 0,3 % - за суму від 50 до 100 грн., а 0,4 % готові продати свій голос за суму менше 50 грн. Важко відповісти на це запитання 3,1 % респондентів.

Телефонне опитування проводилося з 1 по 3 лютого 2010 року. Всього за випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів віком від 18 років, у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

old_editor, 04.02.2010 18:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини