Ющенко підписав зміни до закону про вибори. Нові зміни призведуть до плутанини та конфліктних ситуацій — Лисюк

У змінах до закону про вибори Президента, який прийняли вчора нардепи, є деякі позитиви. Наприклад, тепер не можна зірвати вибори, якщо не буде кворуму виборчої комісії. Проте нові зміни призведуть до плутанини. До того ж у певних випадках можуть бути складні конфліктні ситуації.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав голова Івано-Франківського обласного КВУ Юрій Лисюк.

За його словами, комісії складаються із 16 членів, по вісім від кожного кандидата. За новими змінами до закону про вибори, кворуму не потрібний, тому можуть зібратися дві комісії (на одній дільниці) і приймати свої рішення, при чому вони можуть бути кардинально протилежними.

«Рішення можуть прийняти і п’ять осіб, які можуть бути представниками одного кандидата», — каже Юрій Лисюк.

Довідка

2 лютого парламент ухвалив в цілому Закон «Про внесення змін до закону України «Про вибори Президента України». За ухвалення цього документа проголосували 233 народних депутати з 243, зареєстрованих у сесійній залі: 172 депутати від фракції Партії регіонів, один – від БЮТ, 29 – від НУ-НС, 27 – від КПУ та 4 – позафракційні.

При цьому під час голосування частина депутатів від фракції Партії регіонів сиділи на місцях депутатів від фракції НУ-НС, аби не дати їх колегам, які належать до коаліції, витягнути картки під час голосування.

Кандидат в президенти Юлія Тимошенко вважає, що ці зміни повністю руйнують вибори Президента. Роблять їх фальшивими, нечесними, неконтрольованими.

Сьогодні Віктор Ющенко підписав зміни до закону про вибори Президента.

old_editor, 04.02.2010 17:28



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини