За час, що пройшов до другого туру виборів, до відділу було передано 87 відомостей для уточнення списків виборців — Думич

Усі франківські дільниці готові до проведення другого туру президентських виборів.

Про це сказала начальник управління організаційно-інформаційної роботи і контролю Ганна Галіпчак.

«Станом на 1 лютого всі приміщення, що забезпечують роботу ДВК до роботи готові, — каже Ганна Галіпчак, — Рідко на яких дільницях виникають питання по їх забезпеченню матеріально-технічними матеріалами».

Ганна Галіпчак наголосила, що агітаційна кампанія триватиме до 24-ої години 5 лютого, а вже у суботу зранку комунальним службам знову потрібно буде за один день зібрати усю агітаційну інформацію в місті.

Якщо ж говорити про списки виборців, то на сьогодні у Івано-Франківську зареєстровано 177 тисяч 754 виборця, з них 1228 людей — не можуть самостійно пересуватися.

За словами начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Мирослави Думич, за час, що пройшов до другого туру виборів, до відділу було передано 87 відомостей для уточнення списків виборців. 1272 записи були уточнені, 1024 виборця було внесено до списків.

«Минулого туру було багато скарг членів ДВК на те, що у великих списках виборців не можливо знайти без алфавітного покажчика того чи іншого виборця. Тому ЦВК розробило такий покажчик, що значно полегшить роботу дільничних виборчих комісій, — каже Мирослава Думич, — Також у Івано-Франківську є багато людей 1911, 1926 року народження, які не мають жодних довідок про те, що їм не можна голосувати на дому, але вони, як ніхто інший, цього права потребують».

Мирослава Думич наголосила, що кожен виборець до 20-00 суботи, може звернутися до дільничних виборчих комісій чи відділу реєстру виборців, якщо виникнуть якісь проблемні питання.

old_editor, 04.02.2010 13:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини