Понад 1000 мешканців звернулися зі скаргами на те, що необхідний температурний режим у помешканнях не забезпечується — Соловей

Місто потрібно повністю перевести на автономне опалення.

Про це заявив лідер Громадського Форуму Юрій Соловей під час проведення круглого столу «Автономне опалення у багатоквартирних будинках».

«Консервувати існуючу систему центрального теплопостачання, яка морально та матеріально застаріла – економічно невигідно. Борг ДКП «Теплокомуненерго» перед газопостачальними підприємствами зріс до 60 мільйонів гривень. При цьому існуючі тарифи на послуги вдвічі більші ніж, для прикладу, у Києві. Крім того, в багатьох випадках, послуги надаються неякісно, а через це потерпають прості люди», – вважає Юрій Соловей.

На думку лідера громадської організації, проблеми, пов’язані з теплопостачанням, торкаються майже кожного мешканця Івано-Франківська. Причиною цього є те, що незважаючи на високі тарифи на послуги в багатьох випадках їхня якість дуже низька.

«Понад 1000 мешканців звернулися до Громадського Форуму зі скаргами на те, що необхідний температурний режим у помешканнях не забезпечується», — підкреслив лідер Громадського Форуму.

Разом з тим, за останні три роки значно виріс борг ДКП «Теплокомуненерго» за спожитий газ Станом на сьогодні підприємство боргує понад 60 млн. грн. Ще більше ускладнює ситуацію те, що всупереч своїм передвиборчим обіцянкам міська влада затягує надання дозволів, необхідних для від’єднання від централізованого опалення.

«Кількість жителів міста, які не хочуть користуватися послугами «Теплокомуненерго», вже перевищила 10 тисяч, — каже Юрій Соловей. — Однак, влада штучно затягує процес видачі необхідних документів для можливості встановлення систем автономного опалення».

На думку учасників круглого столу, міськвиконком ігнорує ці проблеми. Як наслідок, одна з стратегічних сфер міста поставлена на межу банкрутства. До цього, на думку форумівців, призвела повна відсутність системних кроків по реформуванню галузі.

На думку лідера Громадського Форуму, для вирішення цих проблем потрібно скористатися перевагами автономних систем опалення.

«Місту необхідно забезпечити поступовий перехід житлового фонду, комунальної інфраструктури міста від централізованої системи теплопостачання до автономних систем опалення (індивідуальне автономне опалення, дахові котельні тощо). Такий вид обігріву помешкань дозволить людям значно зекономити кошти», — вважає Юрій Соловей.







old_editor, 03.02.2010 18:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини