Від центрального опалення мають відключати цілі будинки. Жильці, що не відключилися, платять більше — Василь Рущак

За словами Василя Рущака, заступника директора «Теплокомуненерго», для того, щоб створити автономне опалення в місті, потрібно, щоб люди в комплексі відмовилися від центрального опалення.

«У кожному старішому будинку знайдеться двоє-троє людей, які не захочуть відмовитися від центрального опалення, не маючи коштів на підключення до автономного, — пояснив Василь Рущак. — Крім того, багато хто ігнорує наказ Міністерства архітектури й містобудування, що від центрального опалення потрібно відключатися цілим будинком».

За його словами, створення у цілому місті автономного опалення не можливе без схеми теплопостачання, якої на сьогодні в Івано-Франківську немає. Якщо у місті залишиться незначна кількість квартир, що підключена до центрального опалення, доведеться й піднімати тарифи, щоб забезпечити цим людям теплі зими.

Також він зауважив, що на сьогодні 12 тисяч 760 споживачів з 50 тисяч уже відключені від центрального теплопостачання.

«У більш як 70 будинках міста половина споживачів відключена від центрального опалення. Такі дії впали тягарем на тих споживачів, які залишилися підключені. Через стару систему, яка працює вже 20-30 років, ці жильці повинні платити більше», — каже заступник начальника «Теплокомуненерго».

old_editor, 04.02.2010 00:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини