На Західній Україні люди більш релігійні. Тому тема одностатевих шлюбів може ніколи не піднятися на держрівень — психолог

Релігійні організації, спільно з Християнсько-Демократичним Союзом України виступили проти легалізації одностатевих партнерств у Європі.

«Гомосексуалізм, окрім того, що засуджується церквою і вважається важким гріхом, є протиприродним і небезпечним явищем», — заявляє голова ХДС Володимир Стретович.

Психологи кажуть, що й справді донедавна гомосексуалізм рахувався хворобою, проте вже останні роки його вивели з розряду психічного захворювання.

«Так, це не природно, — пояснює психолог Наталя Мухітдінова, — але хто має право судити. Мій громадянський обов`язок прийняти таких людей. Якщо вони не приносять мені ніякої шкоди, я можу для себе вибирати, приймати чи не приймати цих людей, але агресивних проявів тут бути не може. Не природно проявляти агресію в бік цих людей й релігійним організаціям. Адже саме у Біблії пише: «не суди й не засудять тебе».

Щодо підняття питання одностатевих шлюбів у нашій країні, як пояснює психолог, це тема зовсім не є актуальною для нашої держави з її проблемами на політичному рівні. Менталітет українців дещо призупиняє розкриття теми гомосексуалізму на всезагальний розгляд.

«Щодо Західної України, то тут люди більш релігійні й менш богемні. Тому ця тема може ніколи й не піднятися на державний рівень», — каже Наталя Мухітдінова.

old_editor, 29.01.2010 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини