У центр зайнятості можуть звертатися й ті, які мають земельну ділянку – відділ працевлаштування

У Івано-Франківському обласному центрі зайнятості на початок 2010 року на обліку значно зменшилася кількість безробітний як на початок 2009 року. Як пояснюють у центрі зайнятості, таке зменшення безробітних пов`язано з введенням антикризового закону, згідно якого людина з сільської місцевості, маючи в наявності певну частину землі, не може стати на облік як безробітний, отримуючи при цьому щомісячну грошову компенсацію, тобто такі люди вже належать до категорії зайнятого населення.

«Виняток є для тих осіб, які навіть маючи земельну ділянку, були офіційно влаштованими й пропрацювали не менше 26 календарних днів. Ці особи можуть стати на облік у центрі зайнятості. Проте, є ще одна умова: стаж роботи не повинен бути перерваний більше, як на пів року», — пояснює начальник відділу працевлаштування обласного центру зайнятості Дарія Гуцуляк.

Також, начальник відділу працевлаштування зауважує, що центр зайнятості не відмовляє у послугах жодній людині, якщо від них вимагається допомогу у працевлаштуванні. При цьому людину не ставлять офіційно на чергу.

old_editor, 29.01.2010 12:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини