Для Тігіпка немає особливої вигоди ставити прем'єр-міністром саме зараз. До того ж Президент прем’єра не призначає — політолог

На думку політологів, попри усі заяви Юлії Тимошенко, яка запропонувала Сергію Тігіпку посаду прем'єр-міністра в разі перемоги на виборах, самому Тігіпку такий варіант не є цікавим.

«Для Тігіпка немає особливої вигоди ставити прем'єр-міністром саме зараз, — говорить політолог Олександр Колядко, — Тому що на даний час йому важливо зберегти свій існуючий рейтинг для виборів до Верховної Ради, щоб провести туди свою партію».

За словами Олександра Колядка, електорат Тігіпка — це протестний електорат людей, що не підтримують жодного з двох основних кандидатів.

«Ставши прем’єром у Тимошенко, він таким чином засвідчить свою співпрацю з нею, що призведе до негайно зниження його рейтингу, — каже політолог, — Окрім того, президент не має конституційного права призначати прем’єр-міністра. Його може призначати тільки парламент. А тут постає питання — чи вистачить у Тимошенко для цього голосів, адже регіонали підтримувати цю кандидатуру, очевидно, не будуть».

old_editor, 21.01.2010 14:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини