Кості бродячих собак переробляють на м'ясо-кісткову муку для підгодовування курей — ветеринарна служба

Більше двох тисяч бродячих собак у Івано-Франківську за 2009 рік було піддано ефтаназії. Сьогодні їх рештки перероблятимуть у м'ясо-кісткову муку, якою годуватимуть курей.

Як стверджують ветеринари та санітарно-епідеміологічна служба, шкоди для споживача таке харчування птиці не матиме жодної.

«У Коломийському районі діє спеціальний завод, де проходить утилізація та переробка бродячих тварин. З точки зору технологічного процесу вихідна продукція не несе жодної шкоди ні птиці, ні її споживачам. Для цього й побудований завод», — запевняє головний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ.

Ветеринари стверджують, що бродячі собаки не обов'язково є зараженими, а випадків сказу за минулий рік було лише три. Відповідно, таких собак не доставляють на завод.

«Така переробка бродячих тварин здійснюється на «Коломийському ветеринарно-санітарному заводі» у с. Годи-Добровидка, де увесь процес здійснюється під високим тиском, за допомогою високих технологій. Згодом одержана мука перевіряється у лабораторії ветеринарної медицини. Жодної шкоди споживачам таке підгодовування курей не завдає», — говорить начальник управління ветеринарної медицини в Івано-Франківській області Роман Гурський.

old_editor, 21.01.2010 14:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини