Виробники підняли ціни на молокопродукти та цукор — Леся Кос

Згідно проведеному щодекадному моніторингу інспекції контролю за цінами у Івано-Франківській області ціни на харчову продукцію продовжують рости.

«Так склалося, що у країні регулярно зростають ціни на молокопродукти та цукор. Причиною став ріст цін на виробництві», - повідомляє Леся Кос, начальник відділу державного контролю цін на ринку продовольства в Івано-Франківській області.

Так, у торгівлі ціна на молокопродукти в середньому зросла на 6 %: молоко - 6,4 %, сметана - 6,2 %, масло - 6,0 %. На продовольчому ринку ціна на молокопродукти залишається стабільною, тільки масло зросло на 2,7 %. А от ціна на цукор як у торгівлі, так і на ринку піднялася на 3,5 %. Зростає в ціні також олія від 0,8 % до 2,5 % за літру.

За даними інспекції контролю за цінами, ріст цін відбувся й у найбільших виробників, що постачають нам відповідну продукцію. Серед них ТОВ «Цукровий завод Козова» (Тернопільська область) та ВАТ «Івано-Франківський молокозавод».

Як прогнозують у інспекції, такий ріст цін продовжуватиметься до кінця зими, весною він призупиниться, але на спад, зазвичай, очікувати не доводиться.

old_editor, 20.01.2010 19:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини