Костенко першим може зняти свою кандидатуру на користь Ющенка. Наступним може стати Тягнибок — політолог

Після заяви Віктора Ющенка про те, що зараз ведуться переговори із кандидатами від демократичних сил, щоб на виборах 17 січня висунути одного кандидата, одразу з’явилася низка спростувань, що Ющенко обманює і ні з ким не зустрічався. Гриценко і Тягнибок заявили про те, що з Ющенком не спілкувалися багато років поспіль. А Яценюк повідомив, що на зустріч із нинішнім Президентом піде лише за умови, що Ющенко зніме свою кандидатуру на його користь.

Крок Віктора Ющенка сісти за стіл переговорів зі всіма демократичними кандидатами політологи вважають цілком можливим варіантом.

«Такий варіант цілком можливий, — вважає політолог Олександр Колядко, — Навіть попри усі сьогоднішні заяви кандидатів, з якими можуть вестися переговори, оскільки в разі, якщо внутрішні соціологічні дослідження покажуть, що такий єдиний кандидат може обійти Тимошенко і увійти у другий тур».

За словами політолога, низка кандидатів все ж мають стосунки із Ющенком та його командою і після закінчення виборів в статусі опозиції вони тісно співпрацюватимуть.

«Найвірогідніше першим свою кандидатуру на користь Ющенка може зняти Юрій Костенко. Тягнибок теж міг би це зробити в разі отримання ним гарантій певних преференцій для себе та команди, — каже Олександр Колядко, —. Гриценко навряд чи зніме свою кандидатуру, все це через особисті стосунки з Ющенком. Щодо Арсенія Яценюка, то це найбільш складне питання через більшість його спонсорів. Однак, якщо розібратися, то для Яценюка зняття кандидатури на користь Ющенка було б виходом із ситуації, що склалася — його високий рейтинг, котрий ще навесні складав 12 % зараз скотився майже до 5 % і це ще невідомо, чого чекати до 17 січня».

old_editor, 04.01.2010 19:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини