Університети надаватимуть студентам місце роботи

Кабінет Міністрів України планує ввести в дію новий проект постанови «Про затвердження Положення про працевлаштування випускників вищих навчальних закладів України, підготовка яких здійснюється за державним замовленням». Згідно проекту студент-державник вже на першому курсі повинен буде підписати тристоронню угоду між студентом, керівником вишу та роботодавцем про те, що після отримання бакалавра він зобов'язаний кілька наступних років пропрацювати на державній роботі. Звільненими від 3-річних відпрацювань будуть інваліди 1-2 груп, особа дружина (чоловік) якої з інвалідністю 1-2 груп, випускниця - вагітна жінка, випускник, що проходить військову службу, а також ті, хто продовжує навчання в магістратурі чи аспірантурі.

«Наскільки мені відомо, Прикарпатський університет уже збирає базу вакансій, щоб студенти мали можливість працювати після закінчення навчання. Звичайно, роботу випускникам шукатиме навчальний заклад, проте, студент теж матиме таку можливість», - каже заступник начальника управління освіти й науки Івано-Франківської ОДА Іван Будзак.

Не кожен студент, як пояснив Богдан Ковбас, проректор ПНУ, закінчивши бакалавра, зможе вступити до магістратури, адже тут потрібно мати прохідний бал. Отож, решта випускників-бакалаврів, якщо вони не звільнені від роботи згідно умов постанови, повинні будуть відпрацювати на державній роботі термін, встановлений угодою.

old_editor, 31.12.2009 14:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини